BILJART EXPRESS
ANIMATED DIVIDER

Geschiedenis van BC Biljart Express

CAFE BILJARTEXPRESS

Café-uitbater en tevens Ereklasspeler Guy van Litsenborg is met BC Biljart Express gestart in het sportjaar 1999-2000 met een 8 tal spelers. Zij speelden met een ploeg in 4° afdeling voor de Europabeker.

Het tweede sportjaar hebben wij wereldkampioen Frédéric Caudron en Frans van Kuijk in onze gelederen opgenomen. Met daarbij Johan Claessen en Guy van Litsenborg zijn we 3 jaar achter elkaar kampioen geworden en spelen we sindsdien in eerste afdeling NIDM.

Dat we een geduchte ploeg zijn hebben al onze tegenstrevers mogen ondervinden in het sportjaar 2003-2004. Hoewel Frédéric Caudron inmiddels niet meer onder BC Biljart Express speelt en we in zijn plaats Gerwin Valentijn hebben opgenomen, zijn we er toch in geslaagd kampioen te worden onder de kampioenen.

In het sportjaar 2009-2010 speelde onze 1ste ploeg, bestaande uit Frans Van Kuyk, Gerwin Valentijn, Guy Van Litsenborg, Johan Claessen en de ons te vroeg ontvallen Rob Van Dijck, opnieuw landskampioen.

De titel van landskampioen 2009-2010 kon tevens onze 4de ploeg in 4° afdeling opstrijken. Dit team werd gevormd door: Rob Van Dijck, Tony De Voght, Frederik Nielsen, Kris Poels en Rony Zagers.

De ploegopstelling van onze eerste ploeg (Van Kuyk, Valentijn, Claessen en Van Litsenborg) bleef meerdere jaren onveranderd. Vanaf het seizoen 2012-2013 kwam hierin verandering en nam Martin Spoormans de plaats in van Johan Claessen.

Vanaf het sportjaar 2013-2014 nam Eddy Toelen de fakkel als sportbestuurder over van Paul Van Deun.

De leden van Biljartclub Excelsior spelen sinds 2014 hun wedstrijden in ons lokaal.

Voor de aanvang van het seizoen 2017/2018 werden de matchtafels vernieuwd en op 14 september 2018 werden de twee 2,10 m biljarts vernieuwd.

Vanaf het seizoen 2018/2019 vervoegt Eddy Merckx onze eerste ploeg. Als kopman zal Eddy een aantal wedstrijden meespelen.

Het ledenaantal van BC Biljart Express schommelt rond de 40 leden aangesloten bij de KBBB.

We hebben verschillende ploegen die zijn ingeschreven zijn in de competities van de KBBB.

Op de kleine tafels worden er, tijdens het seizoen, wekelijks wedstrijden van de Turnhoutse Drieband Liga gespeeld.

Iedere werkdag vindt er, in ons lokaal, m.a.w. wel een wedstrijd plaats.

Verder zijn er in onze club nog kleinere verenigingen actief zoals een gepensioneerdenbond en een groep douane ambtenaren.

CAFE BILJARTEXPRESS