BILJART EXPRESS
ANIMATED DIVIDER

Dennis de dreamlover

DREAMLOVER

Sinds kort zijn er vreemde geluiden te horen in Biljart Express.

Dennis 'de dreamlover' uit het verre Brugge heeft de weg naar onze club gevonden en dat hebben wij geweten.

Zijn sappig West-Vlaams accent is voor ons Turnhoutenaren soms moeilijk te verstaan. Het leidt ook tot de nodige misverstanden. Zo hoorde ik hem zeggen: "gie moe wa beter spelen". Ik dacht dat hij het over onze café-uitbater had, maar blijkbaar had ik dat misbegrepen.

Wij hebben vaak een tolk nodig om Dennis te verstaan, maar het is wel leuk om zijn taaltje te aanhoren.

Dennis drinkt Duvel en rookt menige Gauloises sigaretten, en ik vrees dat onze dreamlover hiermede in problemen gaat raken.

DUVEL
GAULOISES

Dennis heeft de job van zijn leven. Hij is namelijk postbode en we weten uit de film dat de postbode altijd twee keer aanbelt en op die manier aan zijn trekken komt. We kunnen het niet ontkennen, wij zijn daar als oude rakkers allemaal wel een beetje jaloers op.

Er is evenwel een 'maar' aan dit verhaal: het lukt ons niet meer om ons nog te concentreren tijdens het biljartspel. Om de haverklap worden wij gestoord in onze concentratie wanneer er opnieuw een fwiet fwiet geluid door het café klinkt. Dennis 'the menace' heeft opnieuw een sms-berichtje van zijn vriendin(nen) ontvangen. Tijdens het spel gestoord, alweer een bal gemist, je zou van minder onnozel worden.

Het is overduidelijk, Dennis ligt goed bij de vrouwtjes. De foto's van de contacten in zijn smartphone spreken wat dat betreft boekdelen. Hij wordt overstelpt met aanzoeken per sms en als postbode heeft de jongen het al zo druk. Je zou er nog compassie mee krijgen.

Wij kunnen allemaal wel jaloers zijn op 'vrijgezel' Dennis, maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn.

Ik heb vernomen dat hij wekelijks in behandeling moet bij de kinesiste. Dennis beweert dat dat voor zijn rug is, maar ik denk daar anders over, temeer daar ik tientallen foto's van deze 26-jarige kinesiste heb gezien. Hoogstens voor een sms-duim is deze jongen bij deze kinesiste in behandeling, dat weet ik wel zeker.

Ik heb de laatste tijd veel last van mijn rug en heb aan Dennis dan ook een voorstel gedaan. Als hij voor mij een korting van 50% bedingt, voor een behandeling bij deze kinesiste, gun ik hem een korting van 50% op de prijs van biljartlessen bij mij thuis.

Met ongeduld wacht ik op een antwoord.

 

Geschreven door Scorpio op 9 mei 2017. ©