BILJART EXPRESS
ANIMATED DIVIDER

DE DRIE MUSKETIERS

DE DRIE MUSKETIERS

Sinds mensenheugenis is Steady Eddy een vaste klant in Biljart Express.

Shaky Patrick woonde tot zijn achttiende in de Prinsenstraat en heeft Biljart Express nog gekend als het taxibedrijf van Robert, de vader van Guy. Het taxibedrijf droeg als naam Taxi Express. De roots van Shaky Patrick liggen bijgevolg niet ver van Biljart Express verwijderd.

Botafoga Stan is het groentje van het drietal, aangezien hij nog maar sinds korte tijd komt biljarten in Express.


DRANKEN

Steady Eddy heeft een boon voor kriek van geuze Boon. Wij verdenken hem ervan dat hij aandelen bezit van deze brouwerij.

Shaky Patrick kan gezien zijn horeca-gezwel en zijn problematische uitlaat, niet zo goed tegen alcohol. Hij houdt het dus liever nuchter met zijn favoriete Looza Ace. Guy bestelt deze drank exclusief alleen voor hem. Hoe hij dit voor elkaar gekregen heeft is een raadsel.

Botafoga Stan start steevast met een cappuccino om nadien over te schakelen op een colaatje. Botafoga Stan is niet zo'n dorstig individu en al snel stapelen de Leo-repen zich op naast zijn keutas. Wij verdenken hem ervan een klein "snoeperke" te zijn. Zou dit de reden zijn dat Guy hem stevast boskabouter noemt?

Steady Eddy traint bijna iedere dag op de biljarttafel. Hij heeft dan ook de meeste trainingsuren van de drie musketiers. Je moet hem met betrekking tot het biljartspel dus geen smoelen leren trekken. Hij deinst er zelfs niet voor terug om Frédéric Caudron terecht te wijzen, met de opmerking dat deze een figuur verkeerd heeft gespeeld. Steady Eddy weet je steeds te verrassen. Zo lag er op een bepaald ogenblik een onmogelijk te maken losband. Guy daagde hem uit: " Eddy, als je die kunt maken, dan trek ik mijn broek af !". Het wonder geschiedde (wellicht was het wel een mirakel) en Steady Eddy maakte deze onmogelijke losband. Guy hield woord en trok zijn broek naar beneden. Zo zie je maar dat je Steady Eddy nooit mag onderschatten. Hij heeft ook een arendsoog. Wanneer hij rechtstaat uit zijn stoel voor je speelbal de tweede band heeft geraakt, mag je er gif op innemen dat je het punt mist, zelfs al is het maar met enkele milimeters

 

HET SYSTEEM

 

Shaky Patrick probeert al vele jaren het "systeem" onder de knie te krijgen. Met wisselend succes. Steady Eddy en Botafoga Stan verdenken hem ervan dat hij stiekem lessen neemt bij Frans V.K., want hij begint steeds vaker een losband te maken. Shaky Patrick houdt evenwel de lippen stijf op elkaar en laat niet in zijn kaarten kijken.

Botafoga Stan heeft nog een andere passie en dat is het stijldansen. Je kunt dit soms merken aan zijn tred rondom het biljart, quick quick slow. Met soepelheid en elegantie speelt hij op die manier zijn spelletje drieband. Kwatongen beweren dat er gedurende zijn tijd bij de post, er zich een biljartafel bevond in een achterkamer van het postkantoor waar hij werkte. Het gerucht doet dan ook de ronde dat Botafoga Stan daar vele uren op oefende. Nonsens of geen nonsens, Botafoga Stan is een geduchte tegenstander op het biljart en evenmin te onderschatten.

Shaky Patrick heeft "den bibber", dat merkt iedereen. Zelf beweert hij dat dit niet van nervositeit is. De tremor, zo beweert hij, zou bij hem in de familie zitten. Genetisch bepaald dus. Dit wordt evenwel in twijfel getrokken. Het vermoeden bestaat dat dit afkickverschijnselen zijn, mede doordat hij aangekondigd heeft dat hij voortaan minder (koffie)koeken gaat eten. Bibber of niet, Shaky Patrick wint toch geregeld van de andere twee musketiers.

Steady Eddy bewerkt een volkstuintje. Dat is algemeen geweten. In de loop der jaren zijn er op dat lapje grond steeds meer plastieken serres bijgebouwd. Velen vinden dit verdacht. Zou Steady Eddy aan "eigen kweek" doen? Daar zou wel eens iets van waar kunnen zijn. Zo maakte hij op Brug 2 ooit eens een lelijke val met zijn fiets. Hij weet dit toen aan de onderhoudslui, die herstellingswerken aan de brug aan het uitvoeren waren. Kwatongen beweren echter dat er toen wel eens paddo's of wiet in het spel aanwezig zouden kunnen geweest zijn. Wie zal het zeggen?

Aangezien Steady Eddy en Botafoga Stan slechts af en toe van Shaky Patrick kunnen winnen, hebben beide heren een snood plan opgezet. Zij grijpen de laatste tijd naar het wapen van psychologische oorlogvoering. Zij hebben namelijk het zwak punt van Shaky Patrick ontdekt en dat is voedsel. Beide snoodaards beginnen nu, tijdens hun match tegen Shaky Patrick, te praten over allerlei lekkere gerechten. Dit brengt Shaky Patrick zodanig uit concentratie, dat hij compleet naast bal 2 begint te spelen. Van een smerige oorlogsvoering gesproken! Het is maar goed dat er in Biljart Express geen warme maaltijden (met uitzondering van soep) worden geserveerd, anders zou het hek, voor Shaky Patrick, helemaal van de dam zijn.

 

Geschreven door Scorpio op 20 januari 2017. ©

Mocht je dit artikel liken LIKE, dan kun je steeds sponsoren door middel van maaltijdcheques.

maaltijdcheques